EST | ENG
 









Pirita tee 12
10127 Tallinn
ESTONIA

GSM: +372 511 7525
Tel: +372 603 1544
Fax: +372 603 1501
E-mail: eltl@lauatennis.ee


Kasutajanimi:
Parool:

Maailmaedetabeliturniir Butterfly Baltic Cup 2010 toob Tallinnasse lauatennisetippe

Sellel nädalavahetusel peetakse Tallinnas 26. suurvõistlus Alari Lindmäe Memoriaal / Butterfly Baltic Cup 2010, mis toob Eestisse ligi 260 võistlejat 12 riigist. Teiste seas on oodata maailma esisajamängijaid Lubomir Pistej’d Slovakkiast ja hiinlast Liu Songi Argentiinast.

Võistluse peakorraldaja Rein Lindmäe sõnul on see harukordne võimalus elada Tallinnas kaasa maailmatasemel lauatennisele. „Tase läheb iga aastaga kõrgemaks – kui mullu oli maailmareiting igal kolmandal mees- ja naismängijal, siis tänavusel turniiril juba enam kui pooltel. Huvi turniiril osalemise vastu on nii suur, et pidime hoolikalt üle vaatama kavas olevad võistlusklassid, vähendama noorteklasside arvu, tooma sisse meeskonnaturniiri ning kolima järjekordselt suuremasse saali – kõik selle nimel, et pakkuda võistlejatele maksimaalselt kõrgel tasemel võistlustingimusi,“ rääkis Lindmäe.

Alari Lindmäe Memoriaal / Butterfly Baltic Cup kuulub teist aastat järjest ainsa Baltikumi turniirina nii Maailma Lauatennise Föderatsiooni (ITTF) kui ka Euroopa Lauatenniseliidu (ETTU) kalendrisse ning meeste ja naiste üksikmängu tulemused lähevad arvesse maailmareitingu koostamisel.

Meesüksikmängus tuleb eelmisel aastal võidetud esikohta kaitsma kunagine Hiina noorte meister, nüüd juba aastaid Argentiinat esindav 37-aastane vasakukäeline ründemänguvirtuoos Liu Song, kes igapäevast leiba teenib Prantsusmaa kõrgliigas. Kolmel olümpial võistelnud Songi tugevaimaks konkurendiks on turniiri kõrgeima reitinguga (WR 99) mängija slovakk Lubomir Pistej, kes alles möödunud nädalavahetusel võitis Luxembourg Openi meesüksikmänguturniiri. Naisüksikmängu favoriidiks on tunamullu võidutsenud venelanna Polina Mihhailova, kelle vastu tuleb mängida ka Eesti koondislasel Tatjana Tsistjakoval. Meesüksikmängust võtab osa üle 80 sportlase, naisüksikmängus on end registreerinud 50 sportlast. Noorteturniiril on esikohapretendent Euroopa noorte meistrivõistluste medalivõitja, rahvuselt hiinlane Anthony Tran Rootsist.

Konkurentsi pakub Eesti paremik – valitsevad Eesti meistrid Aleksander Smirnov ja Tatjana Tśistjakova ning samuti Vallot Vainula. Rahvuskoondistest on esindatud veel Läti, Leedu, Soome ja esmakordselt Šveits, lisaks on registreerunud Rootsi, Slovakkia, Poola, Venemaa, Ukraina ja Valgevene sportlased. „Loodame, et tuhapilved lubavad kaugematel võistlejatel kohale lennata. Võistluse toimumist lennuliikluse seisakud õnneks siiski ei ohusta, sest valdav enamik võistlejatest kasutab Tallinnasse jõudmiseks maismaa- ja meretransporti,“ lausus Lindmäe.

Tänavune turniir pakub pealtvaatajatele tavapärasest enam võimalusi. „Pühapäeval toimuvad mees- ja naisüksikmängu poolfinaalid ja finaalid peaksid olema maiuspala kõigile lauatennisehuvilistele. Samuti tuletame pealtvaatajatele meelde, et seekord näeb tippe mängimas ka laupäeval, sest siis toimub noorteklasside kõrval ka meeste ja naiste võistkondlik turniir. Esmakordselt ajaloos kanname poolfinaalid ja finaalid üle otse ka Pinksi TV-s, mis asub lingil http://www.kristeninc.net/tabletennis/live/,“ lisas Lindmäe.

Võistlus toimub TTÜ Spordihoones (aadressil Ehitajate tee 4). Mängud algavad nii laupäeval kui pühapäeval algusega kell 9. Esimesel päeval toimuvad võistkondliku turniiri otsustavad mängud algusega orienteeruvalt kell 18, pühapäeval algavad veerandfinaalid kella 16 ajal. Oodatud on kõik pealtvaatajad, sissepääs on tasuta.

Võistluste koduleht, ajakava ja online-tulemused www.pingpong.ee

Liu Song Argentiinast
Lisatud fotol: Mullune võitja Liu Song Argentiinast, kes tuleb esikohta kaitsma ka sel nädalavahetusel. Foto autor Joosep Martinson.

Lisainfo:
Rein Lindmäe
Tel: 5023 023


Prindi